Pine Mouth

Igår började allt smaka beskt i munnen, quorn, cashew, bröd och ost, allt jag åt. Fattade inte vad det berodde på men det var inget vidare att min favoritmat knappt gick att äta. Tänkte att det hade med att nåt möglat i kylen och spritt sina sporer på allt. Något långsökt, nu när jag vet orsaken: Pine Mouth. Jag åt pinjenötter för första gången på några år, men jag minns inte hur jag gjorde för att googla fram det, men jag tror detta var första träffen.

Nu börjar de första fallen dyka upp i Sverige av så kallad ”pine mouth”. En besk eller metallisk smak uppstår i munnen en eller ett par dagar efter att man ätit pinjenötter. Ofta varar detta i ett par veckor innan det försvinner.

Jag har en känsla av att fenomenet ”pine mouth” kommer att bli ganska välkänt snart. Det ryktas att det beror på vissa kinesiska sorter.

Vi i Hökarängen, där mina nötter kom ifrån var tillmötesgående och skulle ta bort nötterna och googla och sen ringa leverantören, Parrot’s. ”Hoppas det inte håller i sig som tinnitus” Hah, näe, men två veckor får jag räkna med.

Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.
  • Hannes

    Glömt att fråga så jag gör det här. Hur gick det sen? Hur länge höll det i sig? Har du fått ätstörningar nu? Testade ni att dricka något väldigt beskt? Frågorna är många som du märker.

  • http://www.destroy.se/ Felix

    Nu är det över! Det höll i sig i lite mer än en vecka till stort förtret. Och jag är återställd utan ätstörningar annat än att jag kommer att undvika pinjenötter förstås. Men något beskt annat än öl provade jag inte.