Reklamen på Facebook

Var det inte tänkt att Facebook skulle innebära nån slags revolution i riktad och anpassad reklam? Tyckte det talades om det för ett par år sedan. Jag tycker att fejan har haft bra med tid att hitta seriösa företag som vill annonsera. Nu visas istället bilder på minderåriga tjejer i skumma dejting-annonser istället, dessa brukar jag anmäla som stötande.

Seriøst var ordet

Eller som den här lilla pärlan till vänster, som jag såg igår. Det blir inte bättre om man går till deras sajt, heller.

Adblock beskrivs av Ars Technica som något som förstör för olika sajter, och det enda jag blockar generellt är flash-annonser eftersom det tar sån processorkraft. Men i Facebooks fall tror jag de förstör för internetannonseringen i allmänhet genom att inte ha någon kvalitetskontroll. Sådant kanske leder till att fler blockerar vanliga annonser?

Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
  • Rasmus

    Ja det är väl inte så många som klickar på Like på annonserna kan jag tänka mig.